Μαθήματα Προχωρημένων


Κάθε Τετάρτη στις 6:00 μαθήματα προχωρημένων
Bridge Deal. Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Προβολές σελίδας


Τα μαθήματα αρχαρίων ξεκινούν την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα. Τηλ. επικ. 6973320528
Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012
Μοίρασε: Νότος
Μανς: Όλοι στην κόκκινη
Αγώνες: Ομάδες
Αγορά:
Νότος Δύση Βορράς Ανατολή
1NT Πάσο 3NT Όλοι Πάσο

 Q 9 8
 K Q
 8 3 2
 Q J 10 9 5
 K 6
 A 7 5
 J 10 9 6
 8 7 3 2 
Bridge deal

Είστε η Δύση και κάνετε αντάμ το  J.
Ο συμπαίκτης παίζει το 7 και ο εκτελεστής πιάνει με το Κ. Ο εκτελεστής παίζει Α και Κ και στη συνέχεια παίζει μικρή κούπα. Ποιο είναι το πλάνο σας;

Λύση:

Πρέπει να κερδίσουμε αμέσως τον Α και να γυρίσουμε το Κ!!

Δείτε γιατί: Το 7 του συμπαίκτη μας λέει ότι ο εκτελεστής έχει ΑΚQ. Μαζί με ΑΚ έχει 16 πόντους. Φυσικά μπορεί να έχει ακόμα το J , αλλά μπορεί και όχι. Η μόνη ελπίδα της άμυνας για να πάρει 5 μπάζες είναι η Ανατολή να έχει ΑJxxx ή ΑJ10x στις πίκες. Αυτό πρέπει να παιχτεί αμέσως, πριν ο εκτελεστής προλάβει και κάνει 9 μπάζες (5 από σπαθί, 3 από καρό και 1 από κούπα).

Δείτε όλη τη διανομή:

 Q 9 8
 K Q
 8 3 2
 Q J 10 9 5
 K 6
 A 7 5
 J 10 9 6
 8 7 3 2 
Bridge deal A J 10 5
 J 9 6 4
 7 5 4 
 6 4

 7 4 3 2
 10 8 3 2
 A K Q
 A K

Γενική παρατήρηση: Όταν έχουμε ΑΚQ σε κάποιο χρώμα και θέλουμε να μπερδέψουμε τους αντιπάλους πιάνουμε με τo μεσαίο, το Κ στην περίπτωσή μας.

4 σχόλια:

  1. Από το άνοιγμα του νότου φαίνεται ότι έχει 15-17 πόντους. Αφού ξεφορτώθηκε τους 10, του έμειναν άλλοι 5-7. Αυτό δείχνει ότι έχει σίγουρα ένα ακόμα άσο, πίκα ή καρό. Ο συμπαίκτης πέταξε το 7 καρό που σημαίνει ότι δεν θέλει καρό (είναι σίγουρα το μεγαλύτερό του), γιατί δεν έχει ούτε ντάμα ούτε άσο.
    Άρα τελικά ο εκτελεστής έχει άσο και ντάμα καρό και ίσως και κανένα βαλέ απ' έξω. Προσπαθεί να ξεφορτωθεί τον άσο κούπα για να κάνει 1 στις κούπες (ρήγα ή ντάμα), 3 ακόμη σπαθιά και 2 ακόμα στα καρά ώστε να βγάλει το συμβόλαιο.
    Έτσι θα πρέπει η δύση να πιάσει με τον άσο κούπα και να γυρίσει τον ρήγα πίκα και μετά πάλι πίκα να πιάσει με τον άσο ο συμπαίκτης (να κάνει εμπάς της ντάμας) και να τραβήξει και άλλη μια πίκα που θα έχει (ελπίζοντας να έχει το βαλέ πίκα).
    (τα γιαούρτια να είναι με χαμηλά λιπαρά)

    Άρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρης Παπασπύρου15 Νοεμβρίου 2012 στις 1:41 μ.μ.

    από την αγορά γνωρίζουμε πως ο Νότος έχει 15-17 π. και ομαλή κατανομή.Εμείς, η Δύση έχουμε 8. , ο Μορ στο Βορρά 10 π. άρα ο συμπαίκτης μας στην Ανατολή έχει από 5-7 π. Μετά τις 3 πρώτες λεβέ έχουν πέσει στο τραπέζι 10 πόντοι από τον εκτελεστή. Ο εκτελεστής παίζει Α - Κ στα σπαθιά για να ξεμπλοκάρει το χρώμα, αλλά δεν έχει μικρό σπαθί για να μεταφερθεί στο Μορ και να συνεχίσει τα μετραρισμένα σπαθιά. Προσπαθεί, λοιπόν, να μεταφερθεί στο Μορ μμε τις κούπες, παίζοντας λιμό προς τις ονερ κούπες.
    Εμεις ως Δύση πρέπει να πάρουμε αμέσως την 4η λεβέ με τον Α κούπα. Στη συνέχεια σκεπτόμαστε: η Ανατολή δεν έχει ονέρ στα καρά, οι 5-7 πόντοι της βρίσκονται στις πίκες. ο εκτελεστής έχει και τον Α καρό, άρα σίγουρα ο Α πίκα είναι στην Ανατολή (επειδή αν ήταν στο Νότο οι πόντοι του εκτελεστή θα υπερέβαιναν τους 17). Άρα, στην 5η λεβέ παίζουμε Κ πίκα που κερδίζει (2η αμυντική μπάζα) και συνεχίζουμε με 6 πίκα. Αν από τον Μορ παιχθεί η Qπίκα η Ανατολή θα καλύψει με τον Άσσο και θα συνεχίσει με πίκες (έστω 4φ πίκα στην Ανατολή με Α και J μπορεί να βάλει το συμβόλαιο μία μέσα). Αυτό είναι το πλάνο άμυνας της Δύσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αυτόματη ενημέρωση

e-mail:

Αναζήτηση

Πρόσφατα Άρθρα

Παλαιοτερα Αρθρα