Μαθήματα Προχωρημένων


Κάθε Τετάρτη στις 6:00 μαθήματα προχωρημένων
Bridge Deal. Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Προβολές σελίδας


Τα μαθήματα αρχαρίων ξεκινούν την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα. Τηλ. επικ. 6973320528
Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013
Μοίρασε: Βορράς
Μανς: Όλοι στην πράσινη
Αγώνες: Ζεύγη
Αγορά:
ΝότοςΔύσηΒορράςΑνατολή


Πάσο1
112♦ (*)Πάσο
Πάσο2Πάσο3
Πάσο?


(*) 10+ πόντοι και φιτ κούπα.

Τι αγοράζετε στη θέση της Δύσης με το παρακάτω χέρι; 

 Α 9 7 6 4 2
 8
 K J 9 5
 7 6 

 Λύση:

Ο συμπαίκτης μας έφυγε από τις 2 , πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον έχει σόλο ή σικάν. Με δίφυλλο θα έμενε. Αν βάλουμε στα φύλλα του 2 άσους, πιθανότατα τον Α και κάποιον άλλον τα 5 πρέπει να είναι τραβηχτό συμβόλαιο. 

Πρέπει να σκεφτόμαστε όχι μόνο τους πόντους αλλά και πως μπορεί να εκτελεστεί ένα συμβόλαιο. Χάνουμε μπάζες μόνο στις κούπες και στα σπαθιά και με 9 τουλάχιστον ατού στον άξονα θα μπορέσουμε εύκολα να μετράρουμε τις πίκες μας και να κάνουμε καλό το μορ.

4 σχόλια:

  1. Και αν είναι σικάν στις πίκες, άρα ο άλλος άξονας έχει 4-3 τις πίκες, πώς θα κατέβει ο εκτελεστής 3 φορές στο μόρ μέχρι να μετράρει τις υπόλοιπες πίκες? (υποθέτοντας ότι τα άλλα ατού είναι 2-2, άρα κάποια στιγμή πρέπει να τα πάρεις και αυτά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 4-3 πίκες στην καλύτερη περίπτωση...

      Διαγραφή
    2. ο Β-Ν δείχνει περίπου 18 πόντους, από τους οποίους οι 10 είναι στις κούπες (τέλειο αυτό για την Α-Δ), οι 6 πόντοι στις πίκες (αφαιρούμε τον Άσσο της Δ), και 2-3 πόντοι στα σπαθιά (ίσως η ντάμα σπαθί - άρα καλές δυνατότητες εμπάσας). Η Α δείχνει γύρω στους 15 πόντους, αν και αυτό που προβληματίζει είναι η διαφυγή από τις πίκες. Έχει σίγουρα Άσσο και ντάμα στα καρρά, 6 πόντοι εδώ, και Άσσο - Ρήγα στα σπαθιά, 7 πόντοι εδώ, ίσως και κάποιο βαλέ. Οι αντίπαλοι στα καρά δεν έχουν κάτι, οπότε ο έλεγχος των καρών ως ατού είναι απόλυτος. Με αυτά τα δεδομένα χάνεται 1 κούπα και 1 σπαθί, αν δεν περνάει η εμπάσα που φαίνεται απαραίτητη στο χρώμα. το πρόβλημα είναι στις πίκες, αλλά φαίνεται ότι υπάρχει περίσσευμα ατού για τα απαραίτητα σπασίματα. Οπότε, αγοράζουμε 5 καρά.

      Διαγραφή
  2. Η κεντρική ιδέα είναι ότι αυτό το χέρι έχει πολύ μεγαλύτερη παικτική αξία για να πει ένα απλό πάσο στα 3 καρά (λόγω πόντων). Προφανώς υπάρχουν χέρια που βγάζουν τα 5 καρά και άλλα που δε βγάζουν .

    Με σικάν, εξάφυλλο Α καρό, και ΑQ σπαθί (οι μόνοι πόντοι του ανοίξαντα) μπορεί απλά να είναι στην εμπάς (να κάψει 3 χανόμενες στο μορ). Μπορεί να έχει και σικάν, ΚJxx κούπες, Qxxxx και ΚQJx σπαθί και να μην παίζονται... Αλλά τότε θα είχε να πει 3 σπαθιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αυτόματη ενημέρωση

e-mail:

Αναζήτηση

Πρόσφατα Άρθρα

Παλαιοτερα Αρθρα