Μαθήματα Προχωρημένων


Κάθε Τετάρτη στις 6:00 μαθήματα προχωρημένων
Bridge Deal. Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Προβολές σελίδας


Τα μαθήματα αρχαρίων ξεκινούν την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα. Τηλ. επικ. 6973320528
Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013
Συμβόλαιο: 3ΧΑ
Εκτελεστής: Νότος
Αντάμ: 4

 9 3
 Κ 7 5
 Q J 10 4 3
 A J 5 



 Α 10 8 2
 A J 2
 9 8
 Κ 10 4 2


Α. Ποιο φύλλο παίζετε από το μορ στην πρώτη μπάζα και γιατί; 
Β. Η Ανατολή παίζει το J στην πρώτη μπάζα. Πιάνετε με τον Α ή κάνετε hold-up (αφήνετε έξω); Υπάρχει κίνδυνος οι αντίπαλοι να κάνουν 3 ή περισσότερες μπάζες στις πίκες; 
Γ. Από ποιο χρώμα θα βρείτε τις μπάζες που λείπουν? θα κάνετε εμπάς στις κούπες και τα σπαθιά ή θα προσπαθήσετε να μετράρετε τα καρά και γιατί; 

 Λύση:

Α. Αφού υπάρχει ισοδύναμο φύλλο στο χέρι μας, το 8 ή το 10, που μπορεί να κερδίσει τη μπάζα, δεν υπάρχει λόγος να παιχθεί το 9 από το μορ. Ο τρίτος πρέπει να βάλει μεγαλύτερο φύλλο από το 10 για να διεκδικήσει τη μπάζα!


Β. Πιάνουμε με τον Α γιατί παρατηρούμε ότι έχουμε και δεύτερη μπάζα στις πίκες: Αφού τραβήξουν οι αντίπαλοι τη Q και το Κ θα κερδίσουμε την τέταρτη μπάζα με το 10. Η αντάμ του 4 μας λέει ότι είναι από τετράφυλλο (γιατί βλέπουμε το 3 και το 2 στα χέρια μας) άρα δεν έχει κάποιος από τους αντιπάλους 5 η περισσότερες πίκες για να ελπίζει να εισπράξει το τελευταίο του φύλλο σ' αυτές.


Γ. Τα καρά είναι σίγουρη πηγή τριών μπαζών και, αφού δεν κινδυνεύουμε από κάποιο χρώμα, δεν έχει νόημα να προσπαθήσουμε να βρούμε μπάζες με εμπάς ή άλλο τρόπο. Πιάνουμε τον Α, και παίζουμε κατευθείαν το 9 να τρέχει. 

Το ερώτημα είναι; Υπάρχει κάποιος τρόπος να μπαίνει μέσα το συμβόλαιο? Η απάντηση στο μάθημα της Δευτέρας



4 σχόλια:

  1. A & Β. Η αντάμ είναι το μικρότερο φύλλο από τις τέσσερες πίκες που κρατά η ΔΥΣΗ (το 3 & το 2 φαίνονται στον άξονα του εκτελεστή). Άρα, οι αντίπαλοι κατέχουν 4-3 τις πίκες και κρατάνε Κ, Q, J σ' αυτό το χρώμα. Η ΔΥΣΗ έχει 1 ή 2 από τα ονέρ που λείπουν διαφορετικά θα έβγαινε το Κ αν είχε και τα τρία. Ο εκτελεστής έχει τρία ισοδύναμα φύλλα - 10, 9 & 8, τα οποία χάνουν μόνο από τα τρία ονέρ που λείπουν. Η Ανατολή θα παίξει οπωσδήποτε ονέρ, δεν έχει λόγο να κρατήσει το ονέρ της δεδομένου ότι ο Μορ δε διαθέτει κάποιο ονέρ, ενώ δε φαίνεται και το 10. Οπότε, ο εκτελρετής βάζει το 3, πέφτει το ονέρ - ή ένα από τα δύο της ΑΝ - και το πιάνει με τον Α. Όταν η άμυνα ξαναπιάσει χέρι, θα παίξει ένα από τα δύο εναπομείναντα ονέρ, θα χαθεί το 9 από το μορ και το 2 από τον εκτελεστή, όμως υπάρχουν το 10 και το 8 από τα οποία θα προέλθει και μια 2η μπάζα στις πίκες για τον εκτελεστή. Αν ο εκτελεστής βάλει στην ίδια λεβέ και το 9 πίκα και τον Α πίκα, τότε υπάρχει κίνδυνος η άμυνα να κάνει 3 λεβέ στις πίκες.
    Γ. Ο εκτελεστής θα προσπαθήσει να μετράρει τα καρά, από τα οποία μπορεί να πάρει 3 λεβέ, δεδομένου ότι και εδώ υπάρχει ισχυρή σειρά (από Q ως 8). θα χρειαστεί να παίξει δυο φορές καρό για να μετραριστούν, έχει δε και τη δυνατότητα επικοινωνιών μέσω των ονέρ στο σπαθί και στην κούπα που κατέχει ο Μορ. Στις δύο λεβέ που θα χάσει στα καρά, οι αντίπαλοι θα ασχοληθούν με τις πίκες προφανέστατα, ενώ τα 3 εναπομείναντα μετρ καρά θα τους οδηγήσουν σε οδυνηρά ξεσκαρταρίσματα σε σπαθιά και κούπες (δεδομένου ότι έχει από δύο σίγουρες μπάζες - Α& Κ - σε σπαθιά και κούπες, μάλλον δε θα χρειαστούν καθόλου οι εμπάσσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστός σχεδόν σε όλα... Υπάρχει τρόπος να μπαίνει μέσα το συμβόλαιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η άμυνα δικαιούται 2 μπάζες στις πίκες και 2 μπάζες στα καρά. Όταν ο εκτελεστής πιάσει με τον Α πίκα και αρχίσει το μετράρισμα των καρών πρέπει να αφήσουν τις 2 πρώτες μπάζες να τρέξουν. Ο εκτελεστής θα κατέβει στο μορ είτε με το Κ κούπα, οπότε θα χρειαστεί αργότερα εμπάσα στις κούπες είτε θα πρέπει να κάνει εμπάσα στα σπαθιά. Η μία από τις δύο εμπάσες αν δεν περάσει, το συμβόλαιο είναι μία κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αφήσουν τις δύο μπάζες να τρέξουν, τότε συνεχίζει καρό! Έχει ακόμα δύο κατεβάσματα με κούπα και σπαθί για να μετράρει τα καρά και να εισπράξει το τελευταίο.

      Διαγραφή


Αυτόματη ενημέρωση

e-mail:

Αναζήτηση

Πρόσφατα Άρθρα

Παλαιοτερα Αρθρα