Μαθήματα Προχωρημένων


Κάθε Τετάρτη στις 6:00 μαθήματα προχωρημένων
Bridge Deal. Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Προβολές σελίδας


Τα μαθήματα αρχαρίων ξεκινούν την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα. Τηλ. επικ. 6973320528
Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014
Μπορεί να μην καταφέραμε να πιάσουμε τους στόχους μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζευγών 2014 αλλά όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες το διασκεδάσαμε ανάλογα!!!!



Δείτε τα τελικά αποτελέσματα ανά ενότητα:
Ενότητα 1-6 (Θέσεις 7,20 και 37 στους 52)
Ενότητα 1-9 (Θέσεις 17,35 και 43 στους 48)
Ενότητα 1-11 (Θέση 39 στους 52)

Μερικά θέματα που εντόπισα:

1. Αναλώνουμε πολύ χρόνο στις συμβάσεις ενώ όλο το παιχνίδι παίζεται σε επίπεδο part score (εμάς οι διχρωμίες και το Woolsey μας χρειάστηκαν μόνο σε 2 διανομές ενώ τα Jacoby 2NT, splinter, Check Back Stayman καθόλου). Πρέπει να μελετήσουμε πολύ περισσότερο τα συναγωνιστικά κοντρ, το reopening και γενικά το balancing. Το αντίστοιχο βιβλίο του Lawrence θα διατίθεται προς δανεισμό από το απόγευμα στον όμιλο.

2. Δεν έχουμε φυσική κατάσταση για τόσες διανομές, ειδικά αν οι πρώτες δεν πάνε καλά. Με τις 18 διανομές που παίζουμε με το ζόρι κάθε Δευτέρα δεν μπορούμε να αντέξουμε την πίεση στις 24 ή 26 διανομές κάθε μέρα που απαιτεί ο τελικός. Ίσως η λύση να είναι, πριν από τους αγώνες, αντί για μάθημα στις 7 τη Δευτέρα να ξεκινά το τουρνουά με περισσότερες διανομές και να μπαίνουν κάποιοι bye αν δεν μπορούν να τις αντέξουν.

3. Προπόνηση δε σημαίνει ότι παίξαμε μερικές Δευτέρες και λύσαμε όλα τα προβλήματα της αγοράς με το συμπαίκτη. Υπάρχει και το ΒΒΟ και τα δωμάτια αγορών. Εκεί μπορούμε να εξασκηθούμε πολύ καλύτερα και αποδοτικότερα αφού μέσα σε μια ώρα μπορεί να έχουμε κάνει πάνω από 30 αγορές με το συμπαίκτη.

2 σχόλια:

  1. Δημήτρης Παπασπύροθ3 Φεβρουαρίου 2014 στις 1:31 μ.μ.

    οι παρατηρήσεις του Δημήτρη με βρίσκουν σύμφωνο. Παίξαμε 3x 24 = 72 διανομές στις οποίες δεν μας έτυχε ούτε 1 transfer (2 σε αντιπάλους, κι έγινε μόνο το 1!), μόνο 1 Jacoby 2NT, κανένα splinter, ούτε CBS ή NMF, ούτε διχρωμίες ...
    Συζητώντας με ένα από τα παιδιά που κατέβηκαν από τη Θεσσαλονίκη, διαπιστώσαμε ότι στον ίδιο χρόνο που παίζουμε εμείς 18 διανομές (περίπου τρεισήμιση ώρες) στις ημερίδες εκείνων των ομίλων παίζουν 24-27!
    Νομίζω ότι χρειάζεται έμφαση στο παικτικό κομμάτι (εκτελεστικό-αμυντικό) παρά στο επίπεδο συμβάσεων. Όσοι από μας είναι καλοί στην "μπάζα" έφεραν καλύτερα αποτελέσματα και έτυχαν κάποιων διακρίσεων, για τις οποίες τους συγχαίρουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό το θέμα Δημήτρη. Αν βάλεις μέσα ένα συμβόλαιο 3ΝΤ που έχει βγάλει όλη η αίθουσα, όσες συμβάσεις και να ξέρεις θα θεωρείσαι κακός παίκτης. Αν κάνεις κάποιες επιθετικές αγορές ή γίνει λάθος συνενόηση με το συμπαίκτη κανένας δε θα σε κατηγορήσει. 'Άλλωστε, όπως λέει και ο Σταύρος Μπομπολάκης, μόνο αν μάθεις καλή εκτέλεση και άμυνα θα καταλάβεις και πότε πρέπει να λες πάσο ή να ανεβάσεις την αγορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αυτόματη ενημέρωση

e-mail:

Αναζήτηση

Πρόσφατα Άρθρα

Παλαιοτερα Αρθρα