Μαθήματα Προχωρημένων


Κάθε Τετάρτη στις 6:00 μαθήματα προχωρημένων
Bridge Deal. Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Προβολές σελίδας


Τα μαθήματα αρχαρίων ξεκινούν την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα. Τηλ. επικ. 6973320528
Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015
ΓΕΝΙΚΑ
Άσκηση A:
1. 1ΧΑ. Ότι θα αγοράζαμε με τρεις επιπλέον πόντους σε άμεση θέση.
2. Double. Ότι θα αγοράζαμε με τρεις επιπλέον πόντους σε άμεση θέση.
3. Double. Και στην απάντηση του συμπαίκτη, θα αγοράσουμε 1ΧΑ.
4. 1.
5. 2♣. Ότι θα αγοράζαμε με τρεις επιπλέον πόντους σε άμεση θέση.
6. 2. Ισχυρό 6φ και 12-15π.
7. Πάσο. O συμπαίκτης που είναι κοντός στα καρά δεν μίλησε, άρα είναι αδύναμος. Αν μιλήσουμε είναι πολύ πιθανό οι αντίπαλοι να βελτιώσουν το συμβόλαιό τους σε κούπες ή πίκες.
8. 1ΧΑΠροτιμότερο από το 2♣ ή το Πάσο.
  
REOPENING ΜΕ ΚΟΝΤΡ
Άσκηση Β:
1. 1♠. Αν το κοντρ του συμπαίκτη ήταν σε άμεση θέση θα αγοράζαμε με πήδημα 2♠. Τώρα δεν έχουμε αρκετή δύναμη ώστε να κάνουμε πήδημα αφού ο συμπαίκτης μπορεί να έχει και 10π.
2. 1ΧΑ. Αν το κοντρ του συμπαίκτη ήταν σε άμεση θέση θα αγοράζαμε με πήδημα 2ΧΑ, αφού ο συμπαίκτης θα είχε τουλάχιστον χέρι ανοίγματος. Τώρα δεν έχουμε αρκετή δύναμη, για να κάνουμε πήδημα, αφού ο συμπαίκτης μπορεί να έχει και 10π.
3. 2♠. Δείχνουμε χέρι ανοίγματος με 4φ♠.
4. 2ΧΑ. Δείχνουμε χέρι ανοίγματος με ομαλή κατανομή και κράτημα στο αντίπαλο χρώμα.
5. 3♣. Δείχνουμε χέρι στα όρια της παρεμβολής.
6. 2. Cue bid, δείχνουμε αξίες ενός ανοίγματος και αμφιταλαντευόμαστε για το είδος του συμβολαίου. Από την απάντηση του συμπαίκτη θα αποφασίσουμε για το τελικό συμβόλαιο.
7. 1ΧΑ. Δεν έχουμε καλά καρά για να πασάρουμε.
8. Πάσο. Μάλλον θα εισπράξουμε πολλά.

Άσκηση Γ:
1. 2. Θέλουμε να συναγωνιστούμε.
2. Double. Με σχεδόν τέσσερις μπάζες από ατού μάλλον είναι η καλύτερη αγορά.
3. 3♠. Αφού δεν μπήκαμε αμέσως στην αγορά τώρα πρέπει να κάνουμε πήδημα και να δείξουμε χέρι ανοίγματος με 4φ ή πολύ κακό 5φ♠.
4. Πάσο. Είμαστε πολύ αδύναμοι για να αγοράσουμε ελευθέρα. Αν αγοράσουμε κινδυνεύουμε ο συμπαίκτης να ανεβάσει την αγορά ψηλά.

REOPENING ΜΕ 1ΧΑ
Άσκηση Δ:
1. 2ΧΑ. Με 11π.Ο. δεν αγοράζουμε 3ΧΑ γιατί ο συμπαίκτης μπορεί να έχει μόνο 12(ή11) π.Ο. (Αν παίζετε transfer για μινέρ αγοράστε 2 και μετά σε οποιαδήποτε απάντηση 2ΧΑ).
2. Πάσο. Με 9π απέναντι σε 11-15π δεν ελπίζουμε σε μανς.
3. 2♠. Με 8π δεν υπάρχει ελπίδα για μανς. 2 και μετά πάσο αν παίζετε transfer.
4. 2♣. Stayman και μετά πρόταση για μανς.

Άσκηση Ε:
1. 3ΧΑ. Δεν έχει νόημα να αγοράσουμε τα ♣ διότι με 11-14π.Ο. στον συμπαίκτη η μανς στα 5♣ είναι δύσκολη.
2. 3ΧΑ.
3. 2 transfer. Μετά στις 2 του συμπαίκτη αγοράστε 2ΧΑ.
4. 2ΧΑ. Πρόταση για 3ΧΑ. (Αν παίζετε transfer για μινέρ αγοράστε 2 και μετά σε οποιαδήποτε απάντηση 2ΧΑ).

REOPENING ΜΕ ΑΠΛΗ ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ ΣΕ ΧΡΩΜΑ
Άσκηση ΣΤ:
1. 1ΧΑ. Αν η παρεμβολή του συμπαίκτη είχε γίνει σε άμεση θέση θα αγοράζαμε 2ΧΑ. Τώρα όμως πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί αφού ο συμπαίκτης μπορεί να είναι πολύ αδύναμος.
2. 2. Δεν μπορέσαμε σε άμεση θέση να αγοράσουμε. Τώρα θα κάνουμε cue bid για να δείξουμε χέρι με αξίες ανοίγματος και φιτ στο χρώμα του συμπαίκτη. Ακόμα και σε αδύναμη απάντηση του συμπαίκτη θα ξαναγοράσουμε.
3. 2♠. Αν η παρεμβολή του συμπαίκτη είχε γίνει σε άμεση θέση θα κάναμε cue bid. Τώρα όμως με το cue bid δείχνουμε άνοιγμα και φιτ. Αν ο συμπαίκτης έχει καλή παρεμβολή θα ξαναγοράσει.
4. 2. Κάνουμε cue bid για να δείξουμε άνοιγμα και φιτ με σκοπό να πάμε μανς αν ο συμπαίκτης δεν έχει κάνει αδύνατη παρεμβολή.
  
REOPENING ΜΕ CUE BID, ΠΑΣΟ, ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ ΜΕ ΠΗΔΗΜΑ
Άσκηση Ζ:
1. Πάσο. Έχουμε πολλά για να αγοράσουμε. Ο συμπαίκτης είναι κοντός στο και δεν αγόρασε, άρα δεν έχει φύλλο. Οι αντίπαλοι μάλλον έχουν φιτ σε κάποιο μαζέρ. Ας μην τους βοηθήσουμε να καλυτερεύσουν το συμβόλαιο τους.
2. 2. Δείχνουμε πολύ δυνατό χέρι. Σχεδόν άνοιγμα 2♣. Αναγκάζουμε τον συμπαίκτη να αγοράσει με σκοπό να βρούμε την καλύτερη μανς.
3. Πάσο. Οι αντίπαλοι μάλλον έχουν φιτ ♠. Ας μην τους βοηθήσουμε να καλυτερεύσουν το συμβόλαιο τους.
4. 1ΧΑ. Δείχνουμε 12-15 με ομαλή κατανομή και κράτημα στο αντίπαλο χρώμα.
5. 3♣. Δείχνουμε 12-15π με ισχυρό 6φυλλο χρώμα.
6. 3ΧΑ. Με αντάμ έχουμε 9 λεβέ.
7. 3. Ζητάμε από τον συμπαίκτη αν έχει κράτημα να αγοράσει 3ΧΑ.
8. Πάσο. Οι αντίπαλοι μάλλον έχουν φιτ ♠.
9. 1ΧΑ. Δείχνουμε 12-15 με ομαλή κατανομή και κράτημα στο αντίπαλο χρώμα.
10. 1♠. Τώρα δεν κάνουμε παρεμβολή για να εμποδίσουμε τους αντιπάλους, αλλά για να μην σταματήσει η αγορά. Ο συμπαίκτης μπορεί να έχει πόντους και μήκος στα και δεν μπόρεσε να αγοράσει σε άμεση θέση.
11. 2♣. Σε θέση reopening με την απλή παρεμβολή δεν εγγυόμαστε την ίδια δύναμη και ποιότητα χρώματος που είναι απαραίτητη για την απευθείας παρεμβολή.
12. 2. Δείχνουμε ισχυρό 6φυλλο χρώμα και 12-15π.

ΟΤΑΝ Η ΑΓΟΡΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΦΙΤ
Άσκηση Η:
1. Double. Στην πρώτη μας αγορά αποφασίσαμε να μην μπούμε στην αγορά επειδή έχουμε πολύ ομαλή κατανομή και λίγους πόντους για να πούμε κοντρ. Αφού οι αντίπαλοι σταμάτησαν χαμηλά και έχουν βρει φιτ, λογικά θα βρούμε κι εμείς φιτ και κάποιους πόντους στον συμπαίκτη. Επειδή δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σε κάποιο χρώμα θα αγοράσουμε κοντρ αφήνοντας τον συμπαίκτη να διαλέξει το χρώμα.
2. Double. Έχουμε μόνο 8π αλλά οι αντίπαλοι σταμάτησαν πολύ χαμηλά την αγορά. Λογικά οι πόνοι στον άξονα είναι μοιρασμένοι. Σε αυτή την αγορά όσο πιο λίγους πόντους έχουμε εμείς τόσο πιο πολλούς θα έχει ο συμπαίκτης..
3. 2♠. Ποντάρουμε βέβαια στα φύλλα του συμπαίκτη. Αφού οι αντίπαλοι σταμάτησαν πολύ χαμηλά την αγορά, λογικά, ο συμπαίκτης θα πρέπει να έχει περίπου 12π. και δεν μπόρεσε να μπει στην αγορά. Δεν πρέπει να αφήσουμε την αγορά να σταματήσει στα 2.
4. Double. Δεν πρέπει να αφήσουμε την αγορά να σταματήσει στα 2. Επειδή δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σε κάποιο χρώμα θα αγοράσουμε κοντρ αφήνοντας τον συμπαίκτη να διαλέξει το χρώμα.

Άσκηση Θ:
5. 2♠! Από την αγορά των αντιπάλων ο συμπαίκτης μπορεί να συμπεράνει ότι έχουμε περίπου 10π. Αφού στην αρχή δεν κάναμε παρεμβολή , ο συμπαίκτης θα καταλάβει ότι έχουμε 4φ ή πολύ κακή 5φ πίκα. Έτσι αν έχει 3φ♠ ή 4φ♠ θα πρέπει να πασάρει . Αν όμως έχει 2φ θα πρέπει να αγοράσει το χρώμα του.
6. Double. Επειδή δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σε κάποιο χρώμα θα αγοράσουμε κοντρ, αφήνοντας τον συμπαίκτη να διαλέξει το χρώμα.
7. Πάσο. Με χαμηλά ονέρ στο χρώμα των αντιπάλων και 2φ♠ καλύτερα να μην συναγωνιστούμε.
8. 2ΧΑ αφύσικο. Αν έχουμε φιτ θα είναι σε κάποιο μινέρ. Η αγορά 2ΧΑ δεν μπορεί να έχει φυσική έννοια και είναι πρόσκληση προς τον συμπαίκτη να παίξουμε σε ένα μινέρ που θα το διαλέξει αυτός.

Άσκηση Ι:
9. Double. Ο Ν έχει ,♣ και ο Β δεν έχει μαζέρ. Έχουμε σίγουρα φίτ σε κάποιο μαζέρ, ας το αγοράσει ο συμπαίκτης.
10. Double. Να διαλέξει μαζέρ ο συμπαίκτης.
11. 2.
12. 2. Δεν θα αγοράσουμε κοντρ με 2φ στο ένα μαζέρ. Ο συμπαίκτης με 5φ♠ και 4φ θα διαλέξει τις ♠.

ΟΤΑΝ Η ΑΓΟΡΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΦΙΤ
Άσκηση ΙΑ:
1. Πάσο. Εδώ οι αντίπαλοι έχουν μίνιμουμ χέρια άλλα δεν υπάρχει ένδειξη ότι έχουν φιτ άρα πιθανών να μην βρούμε και εμείς.
2. 2. Στην αρχή αγοράσαμε πάσο διότι δεν είχαμε αρκετή δύναμη για άμεση παρεμβολή. Τώρα όμως θα αγοράσουμε 2 αφού ξέρουμε ότι θα βρούμε αρκετή βοήθεια από τον συμπαίκτη, τουλάχιστον σε ονέρ.
3. Πάσο. Ο απαντών 1ΧΑ έχει το πολύ 2φ και 3φ♠, άρα έχει οκτώ τουλάχιστον φύλλα στα μινέρ. Αν έχει ♣ καλύτερα να μην τα αγοράσουμε, αν έχει θα αγοράσει 2 και μάλλον θα βελτιώσει το συμβόλαιο του. Πάσο και βγαίνουμε το ♣5.
4. Double. Για τιμωρία. Οι του αντιπάλου δεν τρέχουν και με μικρή βοήθεια από τον συμπαίκτη το ΧΑ των αντιπάλων θα μπει μέσα.

Άσκηση ΙΒ:
5. Πάσο. Εδώ οι αντίπαλοι έχουν μίνιμουμ χέρια άλλα δεν υπάρχει ένδειξη ότι έχουν φιτ άρα πιθανόν να μην βρούμε και εμείς. Είναι επικίνδυνο να αγοράσουμε 3♣.
6. Πάσο.
7. Double. Έχουμε και τα δύο αμίλητα χρώματα και είμαστε κοντοί στο . Μάλλον θα βρούμε φιτ.
8. 2. Με σόλο καλύτερα να μην αφήσουμε να σβήσει η αγορά.
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Αυτόματη ενημέρωση

e-mail:

Αναζήτηση

Πρόσφατα Άρθρα

Παλαιοτερα Αρθρα