Μαθήματα Προχωρημένων


Κάθε Τετάρτη στις 6:00 μαθήματα προχωρημένων
Bridge Deal. Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Προβολές σελίδας


Τα μαθήματα αρχαρίων ξεκινούν την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα. Τηλ. επικ. 6973320528
Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017
Άσκηση Η:
1. Double. Στην πρώτη μας αγορά αποφασίσαμε να μην μπούμε στην αγορά επειδή έχουμε πολύ ομαλή κατανομή και λίγους πόντους για να πούμε κοντρ. Αφού οι αντίπαλοι σταμάτησαν χαμηλά και έχουν βρει φιτ, λογικά θα βρούμε κι εμείς φιτ και κάποιους πόντους στον συμπαίκτη. Επειδή δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σε κάποιο χρώμα θα αγοράσουμε κοντρ αφήνοντας τον συμπαίκτη να διαλέξει το χρώμα.
2. Double. Έχουμε μόνο 8π αλλά οι αντίπαλοι σταμάτησαν πολύ χαμηλά την αγορά. Λογικά οι πόνοι στον άξονα είναι μοιρασμένοι. Σε αυτή την αγορά όσο πιο λίγους πόντους έχουμε εμείς τόσο πιο πολλούς θα έχει ο συμπαίκτης..
3. 2♠. Ποντάρουμε βέβαια στα φύλλα του συμπαίκτη. Αφού οι αντίπαλοι σταμάτησαν πολύ χαμηλά την αγορά, λογικά, ο συμπαίκτης θα πρέπει να έχει περίπου 12π. και δεν μπόρεσε να μπει στην αγορά. Δεν πρέπει να αφήσουμε την αγορά να σταματήσει στα 2.
4. Double. Δεν πρέπει να αφήσουμε την αγορά να σταματήσει στα 2. Επειδή δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σε κάποιο χρώμα θα αγοράσουμε κοντρ αφήνοντας τον συμπαίκτη να διαλέξει το χρώμα.

Άσκηση Θ:
5. 2♠! Από την αγορά των αντιπάλων ο συμπαίκτης μπορεί να συμπεράνει ότι έχουμε περίπου 10π. Αφού στην αρχή δεν κάναμε παρεμβολή , ο συμπαίκτης θα καταλάβει ότι έχουμε 4φ ή πολύ κακή 5φ πίκα. Έτσι αν έχει 3φ♠ ή 4φ♠ θα πρέπει να πασάρει . Αν όμως έχει 2φ θα πρέπει να αγοράσει το χρώμα του.
6. Double. Επειδή δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σε κάποιο χρώμα θα αγοράσουμε κοντρ, αφήνοντας τον συμπαίκτη να διαλέξει το χρώμα.
7. Πάσο. Με χαμηλά ονέρ στο χρώμα των αντιπάλων και 2φ♠ καλύτερα να μην συναγωνιστούμε.
8. 2ΧΑ αφύσικο. Αν έχουμε φιτ θα είναι σε κάποιο μινέρ. Η αγορά 2ΧΑ δεν μπορεί να έχει φυσική έννοια και είναι πρόσκληση προς τον συμπαίκτη να παίξουμε σε ένα μινέρ που θα το διαλέξει αυτός.

Άσκηση Ι:
9. Double. Ο Ν έχει ,♣ και ο Β δεν έχει μαζέρ. Έχουμε σίγουρα φίτ σε κάποιο μαζέρ, ας το αγοράσει ο συμπαίκτης.
10. Double. Να διαλέξει μαζέρ ο συμπαίκτης.
11. 2.
12. 2. Δεν θα αγοράσουμε κοντρ με 2φ στο ένα μαζέρ. Ο συμπαίκτης με 5φ♠ και 4φ θα διαλέξει τις ♠.

Άσκηση ΙΑ:
1. Πάσο. Εδώ οι αντίπαλοι έχουν μίνιμουμ χέρια άλλα δεν υπάρχει ένδειξη ότι έχουν φιτ άρα πιθανών να μην βρούμε και εμείς.
2. 2. Στην αρχή αγοράσαμε πάσο διότι δεν είχαμε αρκετή δύναμη για άμεση παρεμβολή. Τώρα όμως θα αγοράσουμε 2 αφού ξέρουμε ότι θα βρούμε αρκετή βοήθεια από τον συμπαίκτη, τουλάχιστον σε ονέρ.
3. Πάσο. Ο απαντών 1ΧΑ έχει το πολύ 2φ και 3φ♠, άρα έχει οκτώ τουλάχιστον φύλλα στα μινέρ. Αν έχει ♣ καλύτερα να μην τα αγοράσουμε, αν έχει ♦ θα αγοράσει 2 και μάλλον θα βελτιώσει το συμβόλαιο του. Πάσο και βγαίνουμε το ♣5.
4. Double. Για τιμωρία. Οι  του αντιπάλου δεν τρέχουν και με μικρή βοήθεια από τον συμπαίκτη το ΧΑ των αντιπάλων θα μπει μέσα.

Άσκηση ΙΒ:
5. Πάσο. Εδώ οι αντίπαλοι έχουν μίνιμουμ χέρια άλλα δεν υπάρχει ένδειξη ότι έχουν φιτ άρα πιθανόν να μην βρούμε και εμείς. Είναι επικίνδυνο να αγοράσουμε 3♣.
6. Πάσο.
7. Double. Έχουμε και τα δύο αμίλητα χρώματα και είμαστε κοντοί στο . Μάλλον θα βρούμε φιτ.
8. 2. Με σόλο  καλύτερα να μην αφήσουμε να σβήσει η αγορά.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Αυτόματη ενημέρωση

e-mail:

Αναζήτηση

Πρόσφατα Άρθρα

Παλαιοτερα Αρθρα