Μαθήματα Προχωρημένων


Κάθε Τετάρτη στις 6:00 μαθήματα προχωρημένων
Bridge Deal. Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Προβολές σελίδας


Τα μαθήματα αρχαρίων ξεκινούν την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα. Τηλ. επικ. 6973320528
Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018
Αποτέλεσμα εικόνας για Σίγκμουντ Φρόυντ



Ο Σίγκμουντ Φρόυντ (Sigmund Freud 1856-1939 ) είναι ο θεμελιωτής της ψυχαναλυτικής σχολής στον τομέα της ψυχολογίας. Αναγνωρίζεται ως ένας από τους πλέον βαθυστόχαστους αναλυτές του 20ου αιώνα που μελέτησε και προσδιόρισε έννοιες όπως το ασυνείδητο, η απώθηση και η παιδική σεξουαλικότητα. Η επίδραση του Φρόυντ δεν περιορίστηκε μόνο στην ψυχολογία και την ψυχιατρική, αλλά απλώθηκε σε πολλούς τομείς της επιστήμης (ανθρωπολογία, κοινωνιολογία, φιλοσοφία), της τέχνης (ζωγραφική) και της ψυχαγωγίας (πρέφα). Οι επιστημονικές θεωρίες του και οι τεχνικές θεραπείας που ανέπτυξε θεωρήθηκαν ιδιαίτερα καινοτόμες και αποτέλεσαν αντικείμενα έντονης αμφισβήτησης όταν παρουσιάστηκαν στη Βιέννη του 19ου αιώνα. Τα χρόνια εκείνα στη Βιέννη παιζόταν μετά μανίας το παιχνίδι της πρέφας το οποίο κι ο ίδιος γνώριζε καλά. Όπως ο ίδιος αναφέρει στα συγγράμματά του, παρατηρώντας τις συμπεριφορές και τις αντιδράσεις των πρεφαδόρων στο παιχνίδι, βοηθήθηκε τα μάλα στην ολοκλήρωση των ψυχαναλυτικών του θεωριών. Τα αποφθέγματα που ακολουθούν είναι ότι μας άφησε κληρονομιά για όλους εμάς τους εραστές της πρέφας. Μελετήστε τα και κάντε τη αυτοψυχανάλυσή σας.

1. Η πρέφα μοιάζει με συντριβάνι που παιχνιδίζει στον ήλιο και ξαναβυθίζεται στη μεγάλη υπόγεια δεξαμενή του υποσυνείδητου από όπου πηγάζει.

2. Η πρέφα είναι ψύχωση.

3. Η πρέφα είναι πεπρωμένο.

4. Οι πραγματικοί πρεφαδόροι είναι μονογαμικοί.

5. Ο κάθε πρεφαδόρος είναι το προϊόν των τραυμάτων του κατά την περίοδο που μάθαινε την πρέφα.



6. Η μεγαλύτερη ερώτηση που δεν έχει απαντηθεί ποτέ και που κι εγώ δεν έχω κατορθώσει να απαντήσω μετά από τριάντα χρόνια έρευνας, είναι: «τι θέλει ένας αμυνόμενος και παίζει όταν ο τζογαδόρος τα ‘χει πει 9;»

7. Οι περισσότεροι πρεφαδόροι δεν θέλουν πραγματικά να παίζουν άμυνα, επειδή η άμυνα προϋποθέτει ανάληψη ευθύνης απέναντι στον συμπαίκτη, και οι περισσότεροι πρεφαδόροι τρέμουν την ανάληψη ευθύνης.

8. Πίσω από κάθε ισχυρή πρεφαδόρισα, κρύβεται ένας τυραννικός πατέρας - δάσκαλος.

9. Πού πάει ένα σόλο όταν έχει ξεχαστεί; (σ.σ: στο υποσυνείδητο)

10. Ο διάβολος παραμένει πάντα η καλύτερη δικαιολογία για να απενοχοποιήσουμε το σολάρισμα.

11. Αν ένας πρεφαδόρος υπήρξε το αδιαμφισβήτητα αγαπημένο παιδί της μητέρας του, διατηρεί σε όλη του τη ζωή το αίσθημα θριάμβου, την πίστη στην επιτυχία, που συχνά οδηγεί πραγματικά στην επιτυχία.

12. Σε αποφάσεις αγοράς ή παιξίματος δευτερευούσης σημασίας, είναι χρήσιμο να εξετάζουμε τα υπέρ και τα κατά. Σε κρίσιμα ζητήματα όμως, η απόφαση πρέπει να προέρχεται από τη διαίσθηση μας.

13. Από λάθος σε λάθος, ανακαλύπτει κανείς ολόκληρη την αλήθεια για την πρέφα.

14. Όπου και αν με πήγαν οι θεωρίες μου για τη ψυχανάλυση, βρήκα ότι ένας πρεφαδόρος ήδη είχε πάει εκεί.

15. Η ερμηνεία των ονείρων είναι η βασιλική οδός για την εξερεύνηση του σολαρίσματος.

16. Οι τρεις θεμέλιοι λίθοι της ευτυχίας: αγάπη, δουλειά και πρέφα.

17. Οι πρεφαδόροι υποφέρουν κυρίως από τις αναμνήσεις των σολαρισμάτων τους.

18. Καμιά φορά, μια παρτίδα πρέφας δεν είναι παρά μια παρτίδα πρέφας (δηλαδή, δεν χρειάζεται ψυχανάλυση).

19. Οι αρχάριοι πρεφαδόροι είναι εντελώς εγωκεντρικοί. Αισθάνονται την ανάγκη τους για σολάρισμα έντονα και αγωνίζονται ανηλεώς για να την ικανοποιήσουν.

20. Απέναντι σε κάποιον που σολάρισε υιοθετούμε μια ιδιαίτερη στάση: Κάτι σαν θαυμασμό για κάποιον που τελείωσε μια πολύ δύσκολη δουλειά.

21. Όσο καλοί πρεφαδόροι γίνονται οι ομοφυλόφιλοι, άλλο τόσο κακοί γίνονται αυτοί που έχουν απωθήσει την ομοφυλοφιλία τους.

22. Ο τζογαδόρος θα πρέπει να είναι εντελώς ανέκφραστος προς τους αντιπάλους του και - όπως ένας καθρέφτης - δεν θα πρέπει να δείχνει τίποτε άλλο πέρα από αυτό που του δείχνουν.

23. Η πρέφα είναι μια διέξοδος στο γενετήσιο πρόβλημα.

24. Μακροπρόθεσμα, τίποτε δεν μπορεί να αντισταθεί στη λογική και στην εμπειρία που αποκτάς παίζοντας πρέφα, γι’ αυτό η αντίθεση της θρησκείας στην πρέφα, στη λογική και στην εμπειρία είναι κατανοητή.

25. Πολλές φορές, τα πιο βαρυσήμαντα παιξίματα κι αγορές είναι αυτά που φαίνονται τα πιο τρελά.

26. Είμαστε έτσι φτιαγμένοι, ώστε να λαμβάνουμε έντονη απόλαυση από το σολάρισμα του άλλου, και πολύ μικρή απόλαυση από το να βγάλουμε μια αγορά.

27. Κάποια μέρα κοιτάζοντας πίσω, τα χρόνια που έπαιξες πρέφα θα σου φαίνονται τα πιο ωραία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Αυτόματη ενημέρωση

e-mail:

Αναζήτηση

Πρόσφατα Άρθρα

Παλαιοτερα Αρθρα