Μαθήματα Προχωρημένων


Κάθε Τετάρτη στις 6:00 μαθήματα προχωρημένων
Bridge Deal. Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Προβολές σελίδας


Τα μαθήματα αρχαρίων ξεκινούν την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα. Τηλ. επικ. 6973320528
Παρασκευή 4 Απριλίου 2014
Με ποιον τρόπο πρέπει να αγοραστεί το χέρι από τους Β-Ν;


Θεωρήστε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οτιδήποτε από την καρτέλα Σύστημα και ότι  αγορά στο επίπεδο δύο από τον απαντώντα υπόσχεται ότι θα ξαναγοράσει.

Το χέρι προέκυψε σε κάποιο μάθημα στο ΒΒΟ και ειναι αρκετά δύσκολο να βρεθεί το μεγάλο σλεμ με φυσικές αγορές ή έστω την υποχρέωση του απαντώντα να ξαναμιλήσει μετά από αγορά στο επίπεδο 2. Η λύση που σκέφτηκα είναι η εξής:

ΝότοςΔύσηΒορράςΑνατολή


1Πάσο
2Πάσο2(1)Πάσο
3(2)Πάσο3(3)Πάσο
4(4)Πάσο4(5)Πάσο
4ΧΑΠάσο5(6)Πάσο
5ΧΑΠάσο6(7)Πάσο
7ΠάσοΠάσοΠάσο

1. Θεωρητικά δεν έχουμε πρόβλημα με αυτή την αγορά, (δείχνουμε 15+ πόντους και 5-4 κούπες πίκες) γιατί πιθανότατα δεν έχει πίκες ο συμπαίκτης.
2. Μετά τις 2 θα παίξουμε σίγουρα μανς. Με το 3 δείχνουμε ότι έχουμε ένα καλό χέρι και ενδιαφέρον για σλεμ (θα αγοράζαμε 4 αν ήμασταν minimum της δήλωσης 2).
3. cue bid.
4. Παρότι έχουμε κοντρόλ σε όλα τα χρώματα συνεχίζουμε τα cue bid μήπως και ακούσουμε 4 από το συμπαίκτη που θέλουμε να είναι ο Κ.
5. Και το ακούμε!
6.2 άσοι χωρίς τη Ντάμα στού
7. 2 Ρηγάδες και υποθέτουμε ότι ο ένας είναι καρό οπότε μετράμε 5 μπάζες από κούπα, 5 από καρό, τους δύο άλλους άσσους και τον ρήγα, άρα 13 μπάζες.

Ούτε η επιστημονικότερη αγορά είναι ούτε το πιο σίγουρο σλεμ που έχουμε πάει (κυρίως γιατί δεν ξέρουμε αν στα καρά υπάρχει ο ρήγας ή είναι σόλο). Οποιαδήποτε άλλη πρόταση είναι ευπρόσδεκτη.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Αυτόματη ενημέρωση

e-mail:

Αναζήτηση

Πρόσφατα Άρθρα

Παλαιοτερα Αρθρα