Μαθήματα Προχωρημένων


Κάθε Τετάρτη στις 6:00 μαθήματα προχωρημένων
Bridge Deal. Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Προβολές σελίδας


Τα μαθήματα αρχαρίων ξεκινούν την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα. Τηλ. επικ. 6973320528
Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014
1. 5. Επειδή το χρώμα των ατού δεν έχει οριστεί σαφώς, η ερώτηση άσων γίνεται με ατού το τελευταίο χρώμα που αγοράστηκε από τον ερωτώμενο (♣ ). Δείχνουμε 2 από τους 5 Άσους χωρίς την Q♣ .
2. 5♣. Δείχνουμε 0-3 Άσους (A, AK ) με ατού τα ♣ .
3. 6. Δείχνουμε 2 από τους 5 Άσους και σικάν σε ακριβότερο χρώμα.
4. 5ΝΤ. Ο συμπαίκτης αγοράζει το αμέσως επόμενο χρώμα (5) από την απάντηση των άσων (5),που δεν είναι ατού, για να ρωτήσει για την Q ατού. Με το πρώτο βήμα (5ΝΤ) δηλώνουμε ότι δεν την έχουμε.
5. 6. Με το δεύτερο βήμα (6♣) δηλώνουμε ότι έχουμε την Q ατού. Μπορούμε, αν παίζουμε τον εναλλακτικό τρόπο στις απαντήσεις της Ντάμας ατού, να αγοράσουμε 6 δείχνοντας ταυτόχρονα την Q και τον Κ.
6. 6. Γνωρίζουμε ότι στον άξονα υπάρχουν τουλάχιστον 10 ατού και μάλλον η Q θα «πέσει» ξερή ή δίφυλλη τραβώντας Α και Κ ατού, τότε πρέπει να απαντήσουμε ότι την έχουμε. Εδώ, αν παίζουμε τον εναλλακτικό τρόπο στις απαντήσεις της Ντάμας ατού, ο συμπαίκτης μας δεν μπορεί να ξέρει αν έχουμε τον Κ, τον Κ ή κανένα Ρήγα. Είναι όμως σίγουρος ότι δεν έχουμε τον Κ.
7. 5. Η ερώτηση άσων γίνετε με ατού τις ♠. Μετά την παρεμβολή των αντιπάλων παίζουμε PODI. Pass=0 Άσοι, Double=1 Άσος, επόμενο βήμα 5=2 Άσοι χωρίς την Q ατού και 5♥=2 Άσοι με την Q ατού.
8. Double. Με το Doubleδείχνουμε 1 ή 4 από τους 5 Άσους .
9. Πάσο. Με το πάσο δείχνουμε 0 ή 3 από τους 5 Άσους . 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Αυτόματη ενημέρωση

e-mail:

Αναζήτηση

Πρόσφατα Άρθρα

Παλαιοτερα Αρθρα