Μαθήματα Προχωρημένων


Κάθε Τετάρτη στις 6:00 μαθήματα προχωρημένων
Bridge Deal. Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Προβολές σελίδας


Τα μαθήματα αρχαρίων ξεκινούν την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα. Τηλ. επικ. 6973320528
Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016
Θέμα 1: Απαρτία
Στην συνέλευση παραβρέθηκαν τριάντα ένας (31) αθλητές του ομίλου, αριθμός ρεκόρ αν συγκριθεί με τους συμμετέχοντες στα τουρνουά του ομίλου.

Θέμα 2: Απολογισμός επταετίας
Σε γενικές γραμμές τα πράγματα πήγαν καλά παρά τις όποιες δυσκολίες. Το θέμα που μας απασχόλησε περισσότερο από όλα ήταν αυτό της συμπεριφοράς προς αντιπάλους αλλά και συμπαίκτες, θέμα που, όπως θα αναφερθεί και παρακάτω, πρέπει άμεσα να λυθεί με την εξάλειψη όλων των προβληματικών συμπεριφορών.

Θέμα 3: Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου 
Δεν έχουμε τέτοια δυνατότητα γιατί δεν έχουμε καταστατικό και ανήκουμε στο καταστατικό της ΚΕΔΑ. Άρα υπαγόμαστε στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΑ.
Ωστόσο κάποιοι επιπλέον ρόλοι ανατέθηκαν:
Ο Μερίτσης Άνθιμος, Παπασπύρου Δημήτρης, Σκαβάρας Δημήτρης και Τσοβόλας Σπύρος προσφέρθηκαν να διευκολύνουν την λειτουργία του ομίλου κατά τις μέρες της απουσίας του υπευθύνου του ομίλου Δημήτρη Κούρτη, βοηθώντας τον εκάστοτε μαθητευόμενο διαιτητή.

Θέμα 4: Εκπαίδευση νέων διαιτητών
Αποφασίστηκε η εκπαίδευση τριών διαιτητών:
1. Νεοφώτιστος Θοδωρής
2. Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος
3. Καρράς Ευάγγελος

Ο Δημήτρης Σκαβάρας απέσυρε την υποψηφιότητά του, τονίζοντας ότι ο επικουρικός ρόλος του στην διεξαγωγή των τουρνουά θα είναι δεδομένος.

Θέμα 5: Ρόλος διαιτητή
Είναι διπλός: ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά (σωστή επιλογή κινήσεων, αριθμού διανομών, χρονικής διάρκειας και αλλαγών γύρων) και φροντίδα για την επίλυση των όποιων προβλημάτων παρουσιαστούν στο τραπέζι με γνώμονα την αποφυγή παρεξηγήσεων μεταξύ των παικτών. Για οποιαδήποτε απόφαση που δεν θα ικανοποιήσει κάποιον αθλητή, θα υπάρχει η δυνατότητα ένστασης που αφενός για το ταυτόχρονο της Δευτέρας θα εκδικάζεται την Τρίτη (και θα αλλάζουν τα αποτελέσματα αν παρουσιαστεί ανάγκη), αφετέρου για τις ομάδες της Τετάρτης θα μπορεί να εκδικάζεται μέσα στην εβδομάδα που ακολουθεί λόγω του πολυημέρου των ομάδων.
Ο επικουρικός ρόλος όλων όσων αναφέρθηκαν παραπάνω θεωρείται αναγκαίος για την ομαλή λειτουργία του ομίλου.

Θέμα 6: Εύρεση συμπαίκτη για Ταυτόχρονο Δευτέρας
Αυτό είναι υποχρέωση του κάθε παίκτη. Ο διαιτητής θα παίζει μόνο στην περίπτωση που κάποιος περισσεύει.

Θέμα 7: Τρόπος δημιουργίας Ομάδων Τετάρτης
Θα γίνει προσπάθεια να οριστούν αρχηγοί ομάδων που θα φροντίζουν για το ποιοι και πως θα κατεβαίνουν στις ομάδες. Η λογική θα είναι ότι αν πρόκειται κάποιος να λείψει θα ειδοποιεί τον αρχηγό του ο οποίος ψάχνει με τη βοήθεια του διαιτητή για αντικαταστάτη.
Πριν τον αγώνα οι ομάδες δεν ανακατεύουν διανομές. 
Αν ο αγώνες των ομάδων κάποιες Τετάρτες δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί θα γίνεται αγώνας ζευγών.

Θέμα 8: Ώρα προσέλευσης παικτών
Αποφασίστηκε ότι η ώρα προσέλευσης είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα του ομίλου και ότι πρέπει τα παρακάτω να τηρηθούν απαρέγκλιτα για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Τη Δευτέρα το μάθημα θα αρχίζει στις 7 ακριβώς και θα τελειώνει στις 7:45. Η ώρα προσέλευσης για το τουρνουά είναι στις 7: 45. Από τις 7:45 που θα τελειώνει το μάθημα της Δευτέρας μέχρι τις 8 καθορίζονται τα ζεύγη και η κίνηση. Στις 8 θα έχει ξεκινήσει ήδη το τουρνουά (με κάθε τίμημα) και όποιος έρθει μετά δεν θα παίζει (εκτός αν ευνοεί την κίνηση: πχ καλύπτει κάποιο bye ή εκτός και αν έχει ειδοποιήσει τον διαιτητή από πριν). Τον πρώτο γύρο κάθε τραπέζι θα ντουμπλικάρει τις διανομές.
Για τις ομάδες της Τετάρτης  η ώρα προσέλευσης θα είναι στις 5: 15 ακριβώς (ή στις 6:15 την θερινή περίοδο). Πάλι όποιος καθυστερήσει, χωρίς ειδοποίηση, δεν θα παίζει.

Θέμα 9: Συμμετοχή Ομίλου στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ΒΔ Ελλάδος 22-25 Σεπτεμβρίου
Από τη στιγμή που καταφέραμε να αυτονομηθούμε ως ΒΔ Ελλάδα (μαζί με την Λευκάδα, τα Γιάννενα και την Κέρκυρα) πρέπει να προσπαθήσουμε να στηρίξουμε τον θεσμό όσο το δυνατόν καλύτερα.

Θέμα 10: Συμμετοχή Ομίλου στο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα 7-9 Οκτωβρίου
Καθορισμός Ζευγών που σχεδόν σίγουρα θα παίξουν. Οι ομάδες θα καθοριστούν αφού πρώτα καθοριστούν τα ζεύγη.

Θέμα 11: Πρόβλημα αίθουσας Ομίλου.
Θα κανονιστεί νέα επαφή με τον Δήμαρχο, αφού πρώτα ενημερωθούμε από την κα. Παπαγεωργίου σε ποια φάση βρίσκεται το αίτημά μας.

Θέμα 12: Καθαριότητα αίθουσας.
Ο καθένας είναι υποχρεωμένος να μαζεύει οτιδήποτε ρυπαίνει τον χώρο και έχει προέλθει από αυτόν (καφές, νερό, άδειο πακέτο κλπ). Στο τέλος κάθε αγώνα, φτιάχνουμε τις διανομές (την Δευτέρα) και τακτοποιούμε τσόχες, bidding boxes, διανομές, στυλό κ.λ.π.

Θέμα 13: Δεκάλογος Αθλητή Μπριτζ 
Αν πιστεύετε ότι υπάρχει και κάτι ακόμη που δεν αναφέρεται παρακάτω ας προταθεί για να προστεθεί:

1. Σεβασμός στους αντιπάλους: δεν απευθυνόμαστε για κανένα λόγο στους αντιπάλους (εκτός ίσως για να τους συγχαρούμε για κάποιο καλό παίξιμο). ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θέλει νουθεσίες, συμβουλές, σχόλια και οτιδήποτε άλλο, εκτός και αν μας το ζητήσει. Αν πιστεύουμε ότι έχουμε υποστεί βλάβη σε κάποια διανομή καλούμε τον διαιτητή.
2. Σεβασμός στον συμπαίκτη: δεν πρόκειται να μάθει πάνω στο τραπέζι, την ώρα της διανομής, και το μόνο που θα μείνει είναι το ύφος μας και οτιδήποτε είπαμε ξεπερνώντας τα όρια.
3. Σεβασμός στην αντίληψη όλων. Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των παικτών δεν συνεπάγεται μειωμένη αντίληψη στις συμπεριφορές.
4. Σεβασμός στην ώρα προσέλευσης. Χωρίς Σχόλιο.
5. Σεβασμός στο παιχνίδι: Δεν καθορίζουμε εμείς τους κανόνες, έχουν καθοριστεί πολύ πριν από εμάς. Ο ρόλος του καθενός είναι να τους σεβαστεί, να τους ακολουθήσει και να τους μεταδώσει στους νέους.
6. Κανένας δεν είναι πάνω από τον όμιλο!
7. Βοήθεια στους παίκτες όλων των δυναμικοτήτων: δεν είναι υποχρεωμένος κανένας να παίζει μαζί μας και να μας μαθαίνει αλλά, επειδή πολλοί το έχουν κάνει, έχουμε κι εμείς ηθική υποχρέωση να παίζουμε με παίκτες χαμηλότερης δυναμικότητας και να τους μαθαίνουμε.
8. Η εξέλιξη του κάθε παίκτη βασίζεται κυρίως στην προσωπική προσπάθειαΟ συμπαίκτης, οι αντίπαλοι και το επίπεδο των αγώνων παίζουν σημαντικό ρόλο αλλά το πιο σημαντικό είναι ο προσωπικός χρόνος που αφιερώνουμε εκτός αγώνων.
9. Βρείτε τον συμπαίκτη που σας ταιριάζει. Είτε θέλετε να ασχοληθείτε σοβαρά με το αγωνιστικό μπριτζ, είτε απλά για να διασκεδάσετε βρείτε τον συμπαίκτη που είναι πιο κοντά στους στόχους και στον χαρακτήρα σας.
10. Το μπριτζ είναι πάνω από όλα παιχνίδι. Και παιχνίδι σημαίνει ψυχαγωγία. Οτιδήποτε διαφορετικό χαλάει το νόημά του.


Θέμα 14: Μαθήματα Δευτέρας και Πέμπτης 
Τα μαθήματα της Δευτέρας και της Πέμπτης είναι δωρεάν για όλους και μπορεί κάθε παίκτης οποιασδήποτε δυναμικότητας να τα παρακολουθήσει. Θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο, πιθανότατα με την έναρξη των μαθημάτων για νέους παίκτες. Μέχρι τότε η ώρα προσέλευσης για το τουρνουά της Δευτέρας είναι 7:45.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Αυτόματη ενημέρωση

e-mail:

Αναζήτηση

Πρόσφατα Άρθρα

Παλαιοτερα Αρθρα