Μαθήματα Προχωρημένων


Κάθε Τετάρτη στις 6:00 μαθήματα προχωρημένων
Bridge Deal. Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Προβολές σελίδας


Τα μαθήματα αρχαρίων ξεκινούν την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα. Τηλ. επικ. 6973320528
Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016
Ο Καναδός Eric Kokish επινόησε μία μέθοδο αξιολόγησης, που είναι συνδυασμός του long και του short game try, ενώ υπάρχει και ερώτηση για την ποιότητα των ατού.

Έστω ότι η αγορά πάει ως εξής: 1- 2♠. Τώρα η αγορά 2ΧΑ από τον ανοίξαντα είναι συμβατική (έχει ήδη συμφωνηθεί το χρώμα των ατού) και ζητάει από τον συμπαίκτη του να περιγράψει το χέρι του, αγοράζοντας το χρώμα στο οποίο έχει αξίες (το χρώμα στο οποίο αν γινόταν long game try, θα αποδεχόταν πηγαίνοντας μανς). Αγορά άλλου χρώματος είναι short game try (δείχνει singleton) και δείχνει ότι ψάχνει αξίες στα άλλα χρώματα μόνο.

Αναλυτικά, μετά από 1-2:
1.        3♣: Short Game Try (σόλο σπαθί)
2.        3: Short Game Try (σόλο καρό)
3.        3: Short Game Try (σόλο κούπα)
4.        2ΝΤ: ρελέ, ζητάει να μάθει σε ποιο χρώμα έχει αξίες ο συμπαίκτης. Ο απαντών συνεχίζει αγοράζοντας το χαμηλότερο χρώμα στο οποίο θα αποδεχόταν ένα long game try. Με αξίες στα καρά και στις κούπες, θα αγόραζε 3, δείχνοντας παράλληλα ότι δεν έχει ενδιαφέρον στα σπαθιά.Αν υπάρχει χώρος, ο ανοίξας μπορεί να συνεχίσει ρωτώντας συγκεκριμένα και για κάποιο άλλο χρώμα.

Πχ η αγορά θα μπορούσε να εξελιχθεί ως εξής: 1 - 2 - 2Ν (Πού έχεις αξίες;) - 3♣ (Σπαθιά, ίσως και σε ανώτερο χρώμα) - 3 (Έχεις και αξίες καρό;) - 3 (Όχι, έχω στις κούπες) - 4

Όταν το φιτ βρίσκεται στις κούπες, τότε το επόμενο βήμα είναι ρελέ (αντίστοιχο του 2ΧΑ της πρώτης περίπτωσης) ενώ το 2ΧΑ δείχνει σόλο πίκα. Αυτό γίνεται για οικονομία χώρου, ώστε να μπορεί ο απαντών να περιγράψει αν έχει αξία στις πίκες, χωρίς να χρειάζεται να υπερβεί το χρώμα του φιτ στο επίπεδο 3.

Άρα, μετά από 1-2:
1.        2ΝΤ: Short Game Try (σόλο πίκα)
2.        3♣: Short Game Try (σόλο σπαθί)
3.        3: Short Game Try (σόλο καρό)
4.        2: ρελέ, ζητάει να μάθει σε ποιο χρώμα έχει αξίες ο συμπαίκτης. Αν ο απαντών έχει αξία στις πίκες, τότε το δείχνει αγοράζοντας οικονομικά 2ΧΑ. Άρα μία αγορά 3♣ ή 3 εκτός του ότι περιγράφει πού έχει αξίες το χέρι του, αρνείται ταυτόχρονα και αξίες στις πίκες.

Ο τρίτος τρόπος για Game Τry είναι με αγορά του χρώματος των ατού στο επίπεδο τρία:
1- 2- 3:  Αυτή η αγορά, σε αντίθεση με τα γνωστά (ότι δηλαδή είναι μπαράζ), δεν είναι αγορά sign-off αλλά ζητάει την ποιότητα στα ατού.

Ο απαντών, αν θεωρεί ότι την καλύπτει (πχ με A10xx ή με KQx) αγοράζει την μανς στο χρώμα. Από την άλλη, αν έχει το maximum της απάντησης του (10 πόντους) αλλά όχι καλά ατού, μπορεί να δοκιμάσει την μανς στα 3ΝΤ.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Αυτόματη ενημέρωση

e-mail:

Αναζήτηση

Πρόσφατα Άρθρα

Παλαιοτερα Αρθρα