Μαθήματα Προχωρημένων


Κάθε Τετάρτη στις 6:00 μαθήματα προχωρημένων
Bridge Deal. Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Προβολές σελίδας


Τα μαθήματα αρχαρίων ξεκινούν την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα. Τηλ. επικ. 6973320528
Τρίτη 31 Μαΐου 2011
Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο / Α.Ο. ΤΑΤΑΥΛΑ / 28-29 Μαΐου 2011


Η ομάδα Bridge του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αγρινίου συμμετείχε, για 1η φορά, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ζευγών μαθητών 2011, το «μαθητικό πρωτάθλημα». Τρία ζεύγη μαθητών εκπροσώπησαν τον όμιλό μας σε σύνολο 57 ζευγών που έλαβαν μέρος στους αγώνες. Ως μέλος ενός από τα τρία ζεύγη θα ήθελα να σας παρουσιάσω τις εντυπώσεις μου από αυτή την
«πρώτη έξοδο» για αγώνες (μέχρι τώρα δοκιμάζαμε τις δυνάμεις μας μόνο σε εσωτερικούς αγώνες).
1. Το Μαθητικό πρωτάθλημα δεν ήταν … και τόσο μαθητικό! Πολλοί από τους αντιπάλους μας είχαν εμπειρία κι από άλλα τουρνουά, οι Αθηναίοι κυρίως από την «Ανθοκομική», κάποιοι είχαν πάει και στην Καλαμάτα (όπως, αν θυμάμαι καλά, οι πολύ συμπαθείς Κρητικοί που πήραν την 1η θέση στην 1η ημερίδα και στη γενική κατάταξη) και γενικά έδειχναν αρκετά έμπειροι. Σε κάποιες περιπτώσεις ένιωσα σα να αντιμετωπίζω έμπειρους συναθλητές μου από την ομάδα του Αγρινίου. Χαρακτηριστικό είναι πως δυο από τα ζεύγη των μαθητών που ήταν αντίπαλοί μας, συμμετείχαν και στο ομαδικό 1-6 και βγήκαν πρώτοι!
2. Οι διανομές όμως ήταν μαθητικές! Τα περισσότερα συμβόλαια ήταν μερικού σκορ, όχι πολλές μανς και ελάχιστα – μόνο 1 συναντήσαμε – σλεμ (έλαχε και στο δικό μου ζευγάρι, κάναμε σωστή αγορά στα 6ΝΤ με όλη τη διαδικασία ερωτήσεων για Α και Κ, το εκτέλεσε ο υπογράφων το κείμενο και το μόνο που μπορώ να κάνω τώρα είναι να ζητήσω συγνώμη για την κακή εκτέλεση) . Επίσης, οι δυνατότητες παρεμβολής ήταν λίγες (στο χαρτάκι κάθε διανομής υπήρχε και η ενδεδειγμένη αγορά). Συνήθως, ο ένας άξονας ήταν παθητικός, άρα η αγορά ήταν ελεύθερη. Σε σχέση με τις διανομές του «ανοιχτού ζευγών» που παίζουμε κάθε Δευτέρα, η διαφορά είναι αισθητή.
3. Αγρίνιο εναντίον ΑΟΜ! Ειδικά στη 2η ημερίδα από τα 9 ζευγάρια που αντιμετωπίσαμε τα 7 ανήκαν στον ΑΟΜ, λέσχη της Αθήνας με έδρα στη Μιχαλακοπούλου. Η αίσθηση που μου δημιουργήθηκε είναι πως αυτή η μαζική συμμετοχή έδινε ιδιαίτερη ώθηση στην ομάδα, με πολλά οφέλη σε ψυχολογικό επίπεδο, αίσθηση οικειότητας κλπ. Από επαρχιακά σωματεία συναντήσαμε το ζευγάρι από την Κρήτη, 2 ζεύγη από Ρόδο και 1 από τη Χίο. Κρατώ κάποιες επιφυλάξεις, μιας και αντιμετωπίσαμε μόνο 18 ζεύγη από τα 56 υπόλοιπα, έχω όμως την αίσθηση πως τα επαρχιακά σωματεία αποτελούσαν ισχνή μειονότητα.
4. Ευχαριστίες για τον ΑΟ Ταταύλα! Κι αυτό επειδή αποδείχτηκαν φιλόξενοι και γενναιόδωροι. Μοιράσανε στους «μαθητές» δυο βιβλία σε κάθε ζεύγος, τα γνωστά βιβλία του Kantar για την άμυνα και την εκτέλεση. Επίσης, σε κάθε παίκτη έδωσαν κι ένα σακουλάκι με καραμέλες και σοκολατάκια, έτσι για να νιώσουμε μαθητούδια. Βέβαια, η διανομή των δώρων έγινε κατά τη διάρκεια των εκτελέσεων και δικαιολογημένα η Μίρκα, που προσπαθούσε να βγάλει μια αγορά ως εκτελεστής, διαμαρτυρήθηκε.
5. Διαφήμιση για τον όμιλο του Αγρινίου. Κάναμε όλοι μας ό,τι μπορούσαμε για να δείξουμε στους αντιπάλους μας πως υπάρχει και στο Αγρίνιο αυτό το άθλημα (κι είχαμε πολλές έκπληκτες αντιδράσεις!). Για το αν τα καταφέραμε να σας αντιπροσωπεύσουμε επάξια, αυτό θα το κρίνετε μόνοι σας με βάση τα αποτελέσματα και τις προηγούμενες παρατηρήσεις.
6. Συμπεράσματα & Προτάσεις: Ναι στους αγώνες σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο! Χρειαζόμαστε αγωνιστική εμπειρία επιπέδου, δε θα την αποκτήσουμε παίζοντας μεταξύ μας, πρέπει να κατεβαίνουμε συχνά σε αγώνες. Και πρέπει να συμμετέχουμε όσο πιο μαζικά γίνεται. Προσωπικά, έμεινα πολύ ικανοποιημένος από τη συμμετοχή και χάρηκα ιδιαίτερα που ήμουν μέλος αυτής της «αποστολής» και αυτής της ωραίας παρέας, θέλω να τους ευχαριστήσω όλους, όπως και όλα τα παιδιά της ομάδας στο Αγρίνιο, και ιδιαίτερα τη Μίρκα, τη συμπαίκτριά μου, η οποία ήταν πολύ καλή, κι αν και πριν τους αγώνες του μαθητικού είχαμε παίξει ελάχιστα μαζί, ωστόσο συνεννοηθήκαμε αρκετά καλά. Εύχομαι συμμετοχές στο μέλλον και καλύτερα αποτελέσματα.


Δημήτρης Παπασπύρου

1 σχόλιο:

  1. Θα συμφωνήσω ότι πρέπει να κατεβαίνουμε σε αγώνες εκτός Αγρινίου όσο πιο συχνά μπορούμε. Εκεί παίζεται το πραγματικό μπριτζ και εκεί μόνο μπορείς πραγματικά να μετρήσεις τις δυνάμεις σου.

    Θα διαφωνήσω όμως με το επίπεδο των συναθλητών σας. Παρατήρησα τους αριθμούς των αγωνιστικών δελτίων και είδα ότι όλοι είναι φετινοί. Το ότι κάποιοι απ' αυτούς είχαν τη δυνατότητα να παίζουν σε καλά τουρνουά καθημερινά και μπορεί να την αξιοποίησαν δεν σημαίνει ότι ήταν έμπειροι.

    Άλλωστε και οι περισσότεροι από τους περυσινούς παίκτες του Αγρινίου έχουν ελάχιστη εμπειρία από μεγάλα τουρνουά και είναι λογικό να νιώθετε ότι παίζουν σαν κάποιους από αυτούς που αντιμετωπίσατε.

    Μακάρι να συνεχίσουμε όλοι με την ίδια διάθεση, να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε μεγάλα τουρνουά και να βελτιωνόμαστε αγωνιστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αυτόματη ενημέρωση

e-mail:

Αναζήτηση

Πρόσφατα Άρθρα

Παλαιοτερα Αρθρα